Rizoto s vepřovým masem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s vepřovým masem a sýrem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62256 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
20 g | Hrášek |
10 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Petržel - nať |
20 g | řepkový olej |
200 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
160 g | Vepřové maso libové |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 62,8mg |
Draslík | 36,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 76,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, řepkový olej, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s vepřovým masem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a vložíme na olej na zpěněnou cibuli. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. |
2 | Propláchneme rýži, na kostičky nakrájíme mrkev. |
3 | Rýži, mrkev a hrášek vložíme k masu, přidáme máslo, zalijeme vodou, promícháme a dusíme. |
4 | Přimícháme nasekanou petrželku. |
5 | Na talíři posypeme strouhaným sýrem. |