Pochoutka z čerstvého tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pochoutka z čerstvého tuňáka
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62436 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 702,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pepř bílý, Rozmarýn čerstvý, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pochoutka z čerstvého tuňáka postup přípravy receptu:
1 | 2 citróny chemicky neošetřené omyjeme, z jednoho vymačkáme šťávu, druhý rozkrájíme na čtvrtky. Omyté steaky z čerstvého tuňáka osušíme, pokapeme z obou stran citrónovou šťávou (1.5 lžíce) a necháme je v 15 minut odležet. Pak filety osušíme papírovou utěrkou, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme je v hladké mouce. |
2 | V litinové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zprudka filety orestujeme dozlatova z každé strany po 1 -1.5 minutě - podle výšky steaku. Během restování přihodíme k masu 2-4 snítky (4 lžíce) omytého rozmarýnu. |
3 | Tuňákové steaky dáme na talíře, ozdobíme pokrájeným citrónem a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha - tip: pažitkový dip nebo čerstvý hlávkový salát podle chuti, vařené brambory