Jednoduchý recept

Brambory pečené s provensálským kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62444

Ingredience

10 ks Brambory
2,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
2 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl mořská
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 303kJ
14% Sacharidy 51 g
12% Tuky 9 g
54% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Brambory pečené s provensálským kořením postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté brambory, pokud možno stejné velikosti, dáme do hrnce, zalijeme je vodou a uvaříme téměř doměkka. Vaříme přibližně 15 -18 minut. Pak je scedíme a rozkrájíme na poloviny i se slupkou. (Pokud budou větší, rozkrájíme je na čtvrtky.)

2

Ve velké rozehřáté pánvi rozpálíme olej, na něj dáme brambory, posypeme je solí, pepřem, pálivou paprikou a provensálským kořením. Za stálého míchání brambory pečeme tak dlouho, až budou mít zlatohnědou kůrku a krásně voní. Podáváme je horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept