Jednoduchý recept

Mladé kuře v solné krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62542

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
500 g Kuřátko jarní
4 polévková lžíce Limetková šťáva
2 kg Sůl hrubozrnná
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 450kJ
2% Sacharidy 8 g
51% Tuky 38 g
49315% Sodík 986 g
94% Bílkoviny 53 g

Mladé kuře v solné krustě postup přípravy receptu:

1

Svazek bylinek dáme den předem do 1l studené vody. Přidáme limetkovou šťávu (1 lžíci), oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a omyté mladé kuře.

2

Druhý den vnitřek kuřete naplníme bylinkami z marinády.

3

Čerstvé bílky smícháme s krubou solí a částí směsi posypeme dno zapékací mísy nebo pekáče. Doprostřed položíme kuře a posypeme zbylou směsí.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 210°C asi 50 minut.

5

Před podáváním vzniklou solnou krustu narušíme lžící. Kuře překrojíme na poloviny a pokapeme zbylou limetkovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept