Mladé kuře v solné krustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mladé kuře v solné krustě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
500 g | Kuřátko jarní |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 kg | Sůl hrubozrnná |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 223,2mg |
Draslík | 153,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Limetková šťáva, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřátko jarní, Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Mladé kuře v solné krustě postup přípravy receptu:
1 | Svazek bylinek dáme den předem do 1l studené vody. Přidáme limetkovou šťávu (1 lžíci), oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli a omyté mladé kuře. |
2 | Druhý den vnitřek kuřete naplníme bylinkami z marinády. |
3 | Čerstvé bílky smícháme s krubou solí a částí směsi posypeme dno zapékací mísy nebo pekáče. Doprostřed položíme kuře a posypeme zbylou směsí. |
4 | Pečeme v troubě vyhřáté na 210°C asi 50 minut. |
5 | Před podáváním vzniklou solnou krustu narušíme lžící. Kuře překrojíme na poloviny a pokapeme zbylou limetkovou šťávou. |