Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62965 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | stévie |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
160 g | Pomazánkové máslo neochucené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 141,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 338,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, stévie, Pomazánkové máslo neochucené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Kousek bílého celeru a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zeleninu pokapeme citrónem, ochutíme 1 špetkou stévie a promícháme. Natvrdo vařená čerstvá vajíčka oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k zelenině. |
2 | V druhé misce si vyšleháme do pěny pomazánkové máslo, žloutky, hořčici, sůl a pepř. Do krému pak přidáme zeleninu a vše dobře promícháme. Podle chuti pomazánku dosolíme nebo dosladíme špetkou stévie. Pomazánka by měla mít jemnou, sladkokyselou chuť. |
Poznámka
Vejce vaříme 9 minut. K pomazánce doporučujeme chléb se semínky.