Pstruh obalovaný v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh obalovaný v pivním těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kg | Pstruh |
1 hrst | Salát Polníček |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 923,9mg |
---|---|
Cholesterol | 267,7mg |
Draslík | 959,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 284,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Pstruh, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh obalovaný v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Filety ze pstruha opláchneme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Petrželku drobně posekáme, polníček opláchneme a necháme okapat, citron omyjeme a rozkrájíme na klínky. |
2 | Ze zbylé hladké mouky, rozšlehaných vajec a piva umícháme, nejlépe vidličkou, těstíčko. Do něj vmícháme petrželku a citronovou šťávu. |
3 | V hotovém těstíčku namáčíme pstruha a v rozpáleném oleji smažíme z obou stran dozlatova. |
4 | Pstruha podáváme s klínky citronu a polníčkem. |