Moravská česnečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravská česnečka
Moravská česnečka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 633 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 331,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Chléb konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moravská česnečka postup přípravy receptu:
1 | Oškrábeme brambory, nakrájíme na menší kostičky a uvaříme v osolené vodě. Přidáme do vody kousek celerové natě. |
2 | Připravíme do talířů česnek utřený se solí, sádlo a na kostičky nakrájený, nasucho opečený chléb. Zalijeme scezenou vodou z brambor. |
3 | Rozšťoucháme brambory a přidáme do talířů. |