Mořský ďas se zázvorem, chilli a jarními cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas se zázvorem, chilli a jarními cibulkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63451 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
6 plátek | Mořský ďas |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 49,0mg |
Vláknina | 628,3mg |
Vitamín A | 49,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Mořský ďas, Olej slunečnicový, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas se zázvorem, chilli a jarními cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričky nakrájíme najemno. Jarní cibulky nakrájíme na čtvrtiny – podélně, uschlé konce odřízneme. |
2 | Filety mořského ďasa osolíme, opepříme a opečeme na lžíci oleje – nejprve kůží dolů opékáme asi 5 minut dokřupava. Z druhé strany opékáme rybu už jen maximálně minutu. |
3 | Na zbylém oleji opečeme česnek, zázvor a chilli papričky. Po dvou minutách přidáme jarní cibulku. |
4 | Rybí filety zastříkenem sójovou omáčkou a podáváme se lžící zeleninové směsi z pánve. |
Poznámka
Lepší než použít již hotové koření mletého zázvoru, je koupit si zázvor a nastrouhat ho čerstvý do pokrmu.