Recept

Cheesecake s pekanovými ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 63661
Kategorie: Cheesecake

Ingredience

75 g Cukr krupice
75 g Cukr muscovado
70 g Máslo čerstvé
250 g Ořechy pekanové
3 polévková lžíce Sirup Golden
250 ml Sirup javorový
600 g Sýr krémový
500 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Vanilková pasta
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 424kJ
9% Sacharidy 34 g
60% Tuky 45 g
12% Sodík 242 mg
24% Bílkoviny 13 g

Cheesecake s pekanovými ořechy postup přípravy receptu:

1

Začneme přípravou základu. Předehřejeme troubu na 170 °C. Otevírací pečicí formu ( průměr 26 cm ) vytřenou tukem a vyloženou pečicím papírem potřeme změklým máslem - na dně formy a ráfek. Nasypeme nadrobno nasekané pekanové ořechy ( 100 g ) a potřeseme formou, aby se kousky ořechů přichytily do másla.

2

Následuje příprava náplňe. Do velké mísy vložíme smetanový sýr, ricottu, prošleháme. Přidáme čtyři vejce a javorový sirup a znovu šleháme dohladka. Hotovou směs naneseme do formy, kterou postavíme na velký pečicí plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 45 - 60 minut dozlatova až zlatohněda. Musí být ztuhlý, kromě malého místa ve středu. Nožem s kulatou špičkou uvolníme ořechovou krustu od ráfku, aby náplň nepopraskala a cheesecake dáme vychladnout.

3

Příprava polevy.

4

Krupicový a tmavohnědý cukr , skořici, zlatý třtinový, nebo světlý kukuřičný sirup, vanilkovu pastu a 40 gramů másla zahříváme v rendlíku, dokud není poleva sirupovitá a cukr se nerozpustí. Odstavíme rendlík a necháme polevu 10 minut chladnout, pak do ní vešleháme jedno celé vejce a jeden žloutek. Přecedíme, aby byla poleva hladká a potřeme jí povrch cheesecake.

5

Zdobení.Vybereme pěkné půlky pekanových ořechů ( 30 půlek )a rozložíme je v kruhu po obvodu, kousek od okraje dezertu. Dezert je ještě stále ve formě. Zbytek ořechů nadrobno nasekáme a posypeme jimi proužek mezi formou a ořechy. Pak ozdobný ořechový okraj pokapeme karamelovou polevou. Zbývající polevu podáváme spolu s cheesecake na pokapání porcí. Tento cheesecake chutná nejlépe druhý den, když ho necháme přes noc vychladit v chladničce. Z formy ho vyjmeme až těsně před podáváním a naporcováním na 12 kusů.

6

porcí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept