Cheesecake s pekanovými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s pekanovými ořechy
Cheesecake s pekanovými ořechy
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63661 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
75 g | Cukr muscovado |
70 g | Máslo čerstvé |
250 g | Ořechy pekanové |
3 polévková lžíce | Sirup Golden |
250 ml | Sirup javorový |
600 g | Sýr krémový |
500 g | Sýr Ricotta |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 205,9mg |
Draslík | 280,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy pekanové, Sirup javorový, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr muscovado, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s pekanovými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Začneme přípravou základu. Předehřejeme troubu na 170 °C. Otevírací pečicí formu ( průměr 26 cm ) vytřenou tukem a vyloženou pečicím papírem potřeme změklým máslem - na dně formy a ráfek. Nasypeme nadrobno nasekané pekanové ořechy ( 100 g ) a potřeseme formou, aby se kousky ořechů přichytily do másla. |
2 | Následuje příprava náplňe. Do velké mísy vložíme smetanový sýr, ricottu, prošleháme. Přidáme čtyři vejce a javorový sirup a znovu šleháme dohladka. Hotovou směs naneseme do formy, kterou postavíme na velký pečicí plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 45 - 60 minut dozlatova až zlatohněda. Musí být ztuhlý, kromě malého místa ve středu. Nožem s kulatou špičkou uvolníme ořechovou krustu od ráfku, aby náplň nepopraskala a cheesecake dáme vychladnout. |
3 | Příprava polevy. |
4 | Krupicový a tmavohnědý cukr , skořici, zlatý třtinový, nebo světlý kukuřičný sirup, vanilkovu pastu a 40 gramů másla zahříváme v rendlíku, dokud není poleva sirupovitá a cukr se nerozpustí. Odstavíme rendlík a necháme polevu 10 minut chladnout, pak do ní vešleháme jedno celé vejce a jeden žloutek. Přecedíme, aby byla poleva hladká a potřeme jí povrch cheesecake. |
5 | Zdobení.Vybereme pěkné půlky pekanových ořechů ( 30 půlek )a rozložíme je v kruhu po obvodu, kousek od okraje dezertu. Dezert je ještě stále ve formě. Zbytek ořechů nadrobno nasekáme a posypeme jimi proužek mezi formou a ořechy. Pak ozdobný ořechový okraj pokapeme karamelovou polevou. Zbývající polevu podáváme spolu s cheesecake na pokapání porcí. Tento cheesecake chutná nejlépe druhý den, když ho necháme přes noc vychladit v chladničce. Z formy ho vyjmeme až těsně před podáváním a naporcováním na 12 kusů. |
6 | porcí. |