Cheesecake s piniovými oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s piniovými oříšky
Cheesecake s piniovými oříšky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63675 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
200 g | Celozrnné sušenky |
2 ks | Citrony |
600 ml | Créme fraiche |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Limetka |
100 g | Máslo čerstvé |
90 ml | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g | Oříšky piniové |
600 g | Sýr krémový |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 146,8mg |
Draslík | 209,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 777,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Limetka, Med včelí, Oříšky piniové, Sýr krémový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s piniovými oříšky postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Rozmixujeme sušenky, nebo je vložíme do plastového sáčku a rozdrtíme je válečkem na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem a piniovými oříšky. Sušenkový základ natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme před tím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Obalíme formu potravinářskou folií a postavíme ji do pekáče do poloviny naplněného vodou tak, aby voda při zahřátí nepřetekla do formy, ani nevytékala z pekáče. |
3 | Do velké mísy dáme smetanový sýr, crème fraîche, čerstvě vymačkanou šťávu a kůru ze dvou citronů a jedné limety. Vše důkladně prošleháme, přidáme 60 ml tekutého medu ( nebo více, podle chuti ), cukr a vejce, znovu šleháme a nakonec vmícháme hladkou mouku. Hotovou náplň upravíme na sušenkový základ a formu ve vodní lázni dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 - 75 minut do zlatohněda. Dezert musí být ztuhlý kromě malého místa uprostřed. Vyjmeme formu z vodní lázně a nožem s kulatou špičkou uvolníme náplň od ráfku, aby nepopraskala. Necháme vychladnout ve formě a a pak přeneseme do chladničky alespoň na 3 hodiny, ideálně však přes noc. |
4 | Na suché pánvi dozlatova opražíme 60 gramů piniových oříšků a před podáváním je nasypeme na cheesecake. Pokapeme ořátým medem ( 3 lžíce ), nakrájíme na 12 porcí a podáváme. |