Jednoduchý recept

Jarní vajíčkový salát s jarní cibulkou a avokádem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63829

Ingredience

1 ks Avokádo
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
60 g Salát ledový
220 g Sýr Cottage
0,3 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Česnek medvědí
Vařená vejce
3 ks Vejce slepičí
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
5% Sacharidy 19 g
38% Tuky 28 g
40% Sodík 803 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jarní vajíčkový salát s jarní cibulkou a avokádem postup přípravy receptu:

1

Z omytých listů salátu setřepeme vodu a rozložíme je na talíře. Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme je vodou a jakmile se začnou vařit, snížíme teplotu a vajíčka uvaříme natvrdo - vaříme je 9 minut. Vejce zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, nakrájíme je na větší kostky a dáme do mísy.

2

Omyté avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme k vejcím. Omytý malý svazek pažitky, petrželky a kousek listu česneku medvědího pokrájíme velmi drobně a přidáme do mísy. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a dáme ji též do mísy. Vše ochutíme solí, bílým pepřem, promícháme, pak přidáme neochucený Cottage sýr a znovu vše promícháme.

3

Vajíčkový salát rozdělíme na dvě porce, dáme na listy hlávkového salátu a hned servírujeme.

Poznámka

Salát je vynikající, plný bílkovin a potřebných vitamínů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept