Mandlový piškot s jogurtovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový piškot s jogurtovým krémem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63887 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Těsto: | |
---|---|
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
180 g | Med včelí |
125 ml | Mléko acidofilní |
170 g | Ovesné vločky |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Jogurtový krém | |
300 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Sirup Golden |
1 polévková lžíce | Sirup zlatý |
200 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
Vařená káva | |
1 polévková lžíce | Káva mletá |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 319,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 111,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Med včelí, Ovesné vločky, Vejce slepičí, Jogurt bílý, Med včelí, Tresť vanilková, Káva mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko acidofilní, Vanilkový lusk, Sirup Golden, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sirup zlatý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový piškot s jogurtovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící formu (asi 20x25cm) si vyložíme pečícím papírem. V mixéru si rozmixujeme loupané pokrájené mandle s ovesnými vločkami. Rozmixovanou směs nasypeme do mísy, přidáme k ní kypřící prášek, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, 2 žloutky, med, acidofilní mléko a vše dobře vymícháme. Těsto by mělo být polohusté a hladké. Ze 2 čerstvých bílků, které mají pokojovou teplotu vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta, které vylejeme do připravené formy. Vložíme ji do středu vyhřáté trouby a piškot pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečený piškot necháme vychladnout. |
2 | Připravíme si jogurtový krém: v míse si vyšlehame hustý smetanový jogurt s Lučinou, medem, zlatým sirupem a vanilkovým extraktem na krém. |
3 | Uvaříme si velmi silnou kávu ze 100ml vody s 1 lžíci mleté kávy a necháme ji vychladnout. |
4 | Vychladlý piškotuvý korpus podélně rozkrojíme na 2 poloviny. Každou polovinu pokapeme z vnitřní strany kávou. Na spodní část naneseme 2/3 krému, na krém položíme (pokapanou stranou) druhou polovinu korpusu. Povrch též pokapeme zbylou kávou, potřeme ho 3/3 krému, ten ozdobíme nastrouhanou čokoládou. |
5 | Piškotový dezert krájíme těsně před servírováním. |
Poznámka
1