Recept

Mandlový piškot s jogurtovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63887
Kategorie: Řezy

Ingredience

Těsto:
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
180 g Med včelí
125 ml Mléko acidofilní
170 g Ovesné vločky
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
Jogurtový krém
300 ml Jogurt bílý
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Sirup Golden
1 polévková lžíce Sirup zlatý
200 g Sýr Lučina - termizovaný
1 kávová lžička Tresť vanilková
Vařená káva
1 polévková lžíce Káva mletá
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 583kJ
13% Sacharidy 46 g
24% Tuky 18 g
2% Sodík 45 mg
22% Bílkoviny 12 g

Mandlový piškot s jogurtovým krémem postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící formu (asi 20x25cm) si vyložíme pečícím papírem. V mixéru si rozmixujeme loupané pokrájené mandle s ovesnými vločkami. Rozmixovanou směs nasypeme do mísy, přidáme k ní kypřící prášek, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, 2 žloutky, med, acidofilní mléko a vše dobře vymícháme. Těsto by mělo být polohusté a hladké. Ze 2 čerstvých bílků, které mají pokojovou teplotu vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta, které vylejeme do připravené formy. Vložíme ji do středu vyhřáté trouby a piškot pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečený piškot necháme vychladnout.

2

Připravíme si jogurtový krém: v míse si vyšlehame hustý smetanový jogurt s Lučinou, medem, zlatým sirupem a vanilkovým extraktem na krém.

3

Uvaříme si velmi silnou kávu ze 100ml vody s 1 lžíci mleté kávy a necháme ji vychladnout.

4

Vychladlý piškotuvý korpus podélně rozkrojíme na 2 poloviny. Každou polovinu pokapeme z vnitřní strany kávou. Na spodní část naneseme 2/3 krému, na krém položíme (pokapanou stranou) druhou polovinu korpusu. Povrch též pokapeme zbylou kávou, potřeme ho 3/3 krému, ten ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

5

Piškotový dezert krájíme těsně před servírováním.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept