Recept

Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63908

Ingredience

Pěna
360 g Jahody zahradní
6 polévková lžíce Rybíz černý
1 kávová lžička Sirup javorový
1 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vaječný bílek slepičí
110 ml Voda pitná
3 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 62 kcal
Kilojoule 259kJ
3% Sacharidy 12 g
1% Tuky 0 g
2% Sodík 39 mg
8% Bílkoviny 4 g

Osvěžující jahodová pěna s černým rybízem postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme práškovou želatinu, přidáme teplou vodu, rozmícháme a necháme ji nabobtnat. Mezitím omyté a odkapané jahody dáme do mísy, pak k nim přimícháme namočenou želatinu, přidáme vanilkový extrakt, lžičku javorového sirupu a tyčovým mixérem směs rozmixujeme.

2

V hrnci si přivedeme k varu trochu vody, na hrnec posadíme mísu, do ni dáme předem předšlehané bílky a nad parou je vyšleháme na tuhý sníh. Pak mísu se sněhem odstavíme z plotny a když pěna zchladne, postupně do ní metličkou zašleháme jahodovou směs.

3

Vzniklé pyré rozdělíme do misek, vložíme je do lednice, aby zatuhlo.

4

Před podáváním v misce rozmačkáme očištěný a omytý černý rybíz. Misky s jahodovou pěnou polijeme rozmačkaným rybízem a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept