Pikantní olej z medvědího česneku a chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní olej z medvědího česneku a chilli
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64016 |
Kategorie: | Ochucený ocet a oleje, hořčice |
Ingredience
3 hrst | Česnek medvědí |
6 ks | Chilli paprička |
500 ml | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 314,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 9,9mg |
Vláknina | 96,3mg |
Vitamín A | 28,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní olej z medvědího česneku a chilli postup přípravy receptu:
1 | 3 hrsti listů medvědího česneku dobře omyjeme, vodu z listů setřepeme, pak je osušíme, pokrájíme je na tenké nudličky. Červené i žluté chilli papričky omyjeme, odkrojíme stopky a papričky i se zrníčky drobně nasekáme. V míse je promícháme s medvědím česnekem, směs vložíme do větší skleněné lahve se širokým otvorem. Sklenici naplníme pouze do poloviny, pak přilejeme olej, promícháme, láhev uzavřeme a odložíme ji na 2-4 týdny do lednice. |
2 | po této době olej přecedíme přes filtrační papír nebo velmi jemné síto do čistých suchých sklenic (lahví), pokud možno tmavých. Sklenice uzavřeme a odložíme na tmavé místo. |
Poznámka
Použití: zeleninové saláty, dresing, dip, zálivky.