Rakvičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rakvičky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64054 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 357,2mg |
Draslík | 27,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 360,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rakvičky postup přípravy receptu:
1 | Formičky na rakvičky pečlivě vymažeme rozpuštěným máslem. |
2 | V míse třeme žloutky s cukry do husté pěny (asi 15 – 20 minut). |
3 | Formičky dáme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, pečeme 5 minut, poté teplotu zmírníme na 140 °C a pečeme dalších 5 minut. |
4 | Plech s rakvičkami na 10 minut vyndáme z trouby a teplotu trouby snížíme na 130 °C. Poté do ní vrátíme plech s rakvičkami a pečeme 10 minut. Opět na 10 minut rakvičky vyjmeme z trouby a teplotu snížíme na 120 °C. Pečeme posledních 10 minut. |
5 | Upečené rakvičky vyklepneme z formiček a vychladlé zdobíme ušlehanou smetanou. |