Smetanový hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový hovězí guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64141 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
750 g | Hovězí plec |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 162,5mg |
Draslík | 759,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 278,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí plec, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na rozehřátém oleji postupně zprudka osmahneme na kousky nakrájené hovězí maso. Osolíme, opepříme a maso vyjmeme. |
2 | Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zaprášíme mletou paprikou, vrátíme maso a bez pokličky smažíme, až se šťáva odpaří. Potom přilijeme horkou vodu do výšky asi 2cm a pod pokličkou maso dusíme doměkka asi 90 minut. |
3 | Chvíli před koncem dušení přidáme do hrnce snítku čerstvého rozmarýnu a přilijeme smetanu. Krátce povaříme, guláš případně dochutíme a podáváme. |