Salát z červených fazolí a tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červených fazolí a tuňáka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64170 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
0,5 ks | Cibule |
500 g | Fazole červené sterilované |
5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 426,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 36,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibule, Fazole červené sterilované, Olej rostlinný, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červených fazolí a tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Konzervované červené fazole v sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Okapané fazole smícháme v míse s konzervovaným tuňákem rozmělněným na kousky a s oloupanou, nasekanou cibulí. |
3 | Na marinádu smícháme v misce ocet se solí, pepřem, chilli omáčkou, rostlinným olejem a olejem z tuňákové konzervy. |
4 | Salát v míse zalijeme připravenou marinádou, promícháme a necháme chvíli v chladu odležet. |