Recept

Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64224

Ingredience

Na posypání
80 g Oříšky piniové
80 g Pistácie
50 g Sušenky BeBe světlé jemné
Karamelové nektarinky
125 ml Cukr třtinový
80 ml Likér broskvový
4 ks Nektarinka
1 ks Pomeranč červený
Krém
2 polévková lžíce Cukr moučkový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
350 g Sýr Ricotta
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 581kJ
21% Sacharidy 76 g
70% Tuky 53 g
6% Sodík 114 mg
35% Bílkoviny 20 g

Jemný ricottový krém s karamelovými nektarinkami postup přípravy receptu:

1

Piniové oříšky a pistácie pokrájíme nadrobno. V misce si rozdrtíme sušenky. Omyté nektarinky osušíme, rozkrájíme, oloupeme, nakrájíme je na plátky a odložíme do misky.

2

Do rozehřáté pánve s nepřilnavým dnem nasypeme třtinový cukr. Za stálého míchání přidáme vymačkanou šťávu z červeného pomeranče a cukr necháme zkaramelizovat. Stále mícháme, pak přilijeme broskvový likér, přidáme nektarinky, promícháme a při mírné teplotě je necháme vařit 2-3 minuty. Pak pánev s nektarinkami odstavíme z plotny, promícháme je a necháme vychladnout.

3

Mezitím si připravíme krém: ricottu dáme do mísy, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka, pak do ní nasypeme 1/2 piniových oříšků s pistáciemi a krém dobře promícháme.

4

V druhé míse vyšleháme tuhou šlehačku: ze smetany, moučkového cukru a vyškrábnutými zrníčky z jednoho vanilkového lusku. Šlehačku postupně, po lžicích, zamícháme do ricotty.

5

Vychladlé nektarinky rozdělíme do 4 širokých pohárů (na zmrzlinu). Na ně rozdělíme 1/2 krému, posypeme ho rozdrcenými sušenkami, 1/2 posekaných oříšků, na ně znovu rozdělíme zbylý krém. Povrch krému v pohárech posypeme 2/2 oříšků a servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept