Klobásníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásníky
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64337 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
25 g | Droždí |
60 g | Husí sádlo |
100 g | Mouka celozrnná špaldová |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
750 g | Vepřový bok |
8 polévková lžíce | Voda pitná |
Na potření | |
60 g | Sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 212,3mg |
Draslík | 373,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 149,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Husí sádlo, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Česnek, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná, Sádlo škvařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka celozrnná špaldová, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásníky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem. Do misky rozdrobíme droždí, utřeme s cukrem a smícháme se lžící vlažné vody a lžící mouky. Necháme droždí vzejít. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynuté droždí a všechny zbylé suroviny a vody tolik, abychom vypracovali hladké a nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teple kynout. V průběhu kynutí těsto jednou promícháme. |
3 | Vykostěný bůček bez kůže umeleme, přidáme všechny další suroviny (česnek utřeme) a alespoň 5 minut mísíme. |
4 | Z propracovaného vykynutého těsta odkrajujeme kousky (zhruba 12 – 15 kusů) a do každého zabalíme část náplně. Dobře spojíme a spojenou stranou položíme na plech. Pod utěrkou necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným sádlem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 8 – 10 minut. Poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 30 - 40 minut, čas závisí od velikosti klobásníků. Po upečení potřeme rozpuštěným sádlem a můžeme podávat. |