Jednoduchý recept

Rýžový pudink s rozinkami a skořicovým sirupem

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64340

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Cukr krystal
100 g Cukr třtinový
85 g Hrozinky
3 polévková lžíce Mascarpone
1 l Mléko polotučné
1 ks Pomeranče
200 g Rýže loupaná
1 ks Skořice celá
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 404kJ
19% Sacharidy 68 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 12 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rýžový pudink s rozinkami a skořicovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Kůru z citronu i pomeranče nastrouháme a smícháme ji s 500 ml vody a rýží. Vaříme 15 minut. Poté vmícháme mléko a bílý cukr a vaříme na mírném plameni 20-25 minut za občasného promíchání. Odstavíme a necháme vychladit na pokojovou teplotu.

2

Smícháme 100 ml vody, třtinový cukr, skořici a rozinky. Zahřejeme mírným plamenem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté ještě chvíli vaříme, až se vytvoří hustý sirup. Vmícháme k mascarpone a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

3

Rýži rozdělíme do mističek (do osmi) a pokapeme sirupem s rozinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept