Jednoduchý recept

Americký dýňový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64373

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
140 g Cukr třtinový
350 g Křehké těsto na koláč quiche
175 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 g dýně máslová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 211kJ
10% Sacharidy 37 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 284 mg
9% Bílkoviny 5 g

Americký dýňový koláč postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka - trvá to tak 15 minut. Poté necháme vychladit.

2

Balení křehkého těsta poprášíme hladkou moukou a vyložíme jím formu na dort o průměru 22 cm. Necháme 15 minut v lednici. Poté propícháme dno, posypeme fazolemi a pečeme 10 minut na 180 °C.

3

Smícháme třtinový cukr, sůl, oříšek a polovinu skořice. Vmícháme vejce, změklé máslo, mléko, rozmixovanou dýni a pořádně promícháme.

4

Z předpečeného korpusu sesypeme fazole a naplníme ho dýňovou směsí. Pečeme 10 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 minut.

5

Po vychlazení koláč posypeme zbylou skořicí a mletým cukrem. Podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept