Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64635

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr krupice
21 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
130 ml Olej rostlinný
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na drobenku
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
Na náplň
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Hrozinky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
30 ml Rum
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh tučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Ztužovač šlehačky
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 785kJ
21% Sacharidy 77 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 142 mg
29% Bílkoviny 16 g

Bacochy postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

2

Do pekárny postupně dáváme všechny suroviny na těsto a nastavíme program „těsto“.

3

V mezičase připravíme náplň a drobenku.

4

Na náplň si na několik hodin namočíme rozinky do rumu.

5

Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přimícháme strouhanou pomerančovou kůru, sůl, okapané rozinky, dobře promícháme. Na závěr všleháme ztužovač šlehačky.

6

Na drobenku v míse promícháme suché suroviny, a prsty zpracujeme s máslem do drobivé směsi, kterou necháme v lednici vychladit.

7

Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílů, rozválíme do čtverců, které plníme tvarohovou nádivkou a rohy těsta spojíme, aby vznikly šátečky. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut pečeme v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept