Jednoduchý recept

Vegetariánské kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64692
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 g Brambory rané
5 ks Chilli paprička zelená
1 ks Cibule
250 g Dýně Hokkaidó
150 ml Jogurt bílý
10 ks Kari listy
1 kávová lžička Kmín drcený
200 g Kokos strouhaný
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 kávová lžička Kurkuma
250 g Lilek
250 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 227kJ
11% Sacharidy 40 g
21% Tuky 15 g
1% Sodík 17 mg
15% Bílkoviny 8 g

Vegetariánské kari postup přípravy receptu:

1

Mrkev, brambory i dýni oloupeme a spolu s lilkem nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zeleninu zalijeme 500 ml vody a vaříme 25 minut doměkka spolu se solí a kurkumou.

2

Jednu chilli papričku necháme vcelku, ostatní nasekáme na jemno.

3

Cibuli nakrájíme na jemno.

4

Do mixéru dáme čtyři nakrájené chilli papričky, kmín, koriandr, polovinu kokosu, cibuli a rozmixujeme na pastu.

5

K měkké zelenině (vodu neslíváme) přidáme připravenou pastu, kari listy a zbylou chilli papričku a 5 minut povaříme.

6

Nakonec vmícháme jogurt a ještě minutu povaříme.

Poznámka

Voda podle potřeby. Vhodnou přílohou k indickému kari je vždy rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept