Domácí višňovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí višňovka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64751 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 384,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Skořice celá, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Líh konzumní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí višňovka postup přípravy receptu:
1 | Do větší čisté láhve (např. od okurek) vsypeme 2l višní. Přidáme několik rozdrcených višňových pecek, celou skořici, hřebíčky a vše zasypeme moučkovým cukrem. Přilijeme pálenku (nebo líh) a láhev zazátkujeme korkovou zátkou. |
2 | Na teplém, slunném místě necháme višňovku stát 4 týdny, potom slijeme přes filtr nebo plátýnko do čistých lahví. |