Vepřové buchty barbecue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové buchty barbecue
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65308 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Chlebová směs |
85 g | Cukr krystal |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
150 g | Slanina anglická |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 78,1mg |
Vláknina | 702,0mg |
Vitamín A | 94,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krystal, Med včelí, Olej slunečnicový, Protlak rajčatový sterilovaný, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chlebová směs, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové buchty barbecue postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme bulky: chlebovou směs (ve které je i droždí) smícháme s cukrem a vodou – podle návodu na obalu. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. |
2 | Mezitím si připravíme náplň: Na oleji smažíme kostičky slaniny dokřupava. Po pěti minutách přidáme i utřený česnek a zázvor a za další minutu sójovou omáčku, med a račatové pyré. Dobře promícháme a necháme zchladnout. |
3 | Z těsta vytvoříme 12 bochánků. Do každého zamotáme jednu dvanáctinu náplně (asi jednu lžíci). Skládáme je na plech podobným způsobem jako povidlové buchty. Necháme je 30 minut kynout. Potřeme je vejcem a pečeme 30 minut na 200 °C. |