Carpaccio - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 65769 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Hovězí svíčková |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Na omáčku | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 ml | Majonéza |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 549,5mg |
---|---|
Cholesterol | 53,0mg |
Draslík | 456,2mg |
Vláknina | 38,8mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Pepř bílý, Citronová šťáva, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Mléko polotučné, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio postup přípravy receptu:
1 | Z ingrediencí umícháme omáčku. |
2 | Maso nakrájíme na co nejtenčí plátky, přes fólii hladkou stranou paličky rozklepeme dotenka. Klademe na talíř, aniž by se maso překrývalo, osolíme, opepříme a dáme vychladit. |
3 | Před podávání maso zakapeme omáčkou. |
Výborné