Jednoduchý recept

Šafránovo-rajčatová shakshuka

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 66049
Kategorie: Rizota

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Kmín mletý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
400 g Rajčata Cherry
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Sůl mořská
4 polévková lžíce Sýr Feta
6 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 822kJ
3% Sacharidy 11 g
16% Tuky 12 g
34% Sodík 687 mg
24% Bílkoviny 14 g

Šafránovo-rajčatová shakshuka postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme.

2

Cherry rajčátka přepůlíme.

3

V hrnci rozpálí olej a opečeme na něm cibuli. Trvá to tak 5 minut.

4

Poté přidáme česnek, rajčata, protlak a všechno koření včetně pepře a soli. Dusíme 5 minut.

5

Poté vmícháme vodu.

6

Do směsi uděláme čtyři důlky, do kterých vyklepneme vejce a počkáme, až ztuhne. Trvá to 5 minut.

7

Podáváme posypané čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podle chuti můžeme osolit a opepřit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept