Jednoduchý recept

Jahodové kopečky s bílou čokoládou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 66055
Kategorie: Rizota

Ingredience

70 g Bílá čokoláda
37 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Cukr moučka
200 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
7 polévková lžíce Máslo čerstvé
256 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
225 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 682kJ
1% Sacharidy 5 g
21% Tuky 16 g
3% Sodík 65 mg
1% Bílkoviny 1 g

Jahodové kopečky s bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, cukr a promícháme. Poté přidáme studené nastrouhané máslo (pouze 5 lžic) a rukama prohněteme.

3

Jahody nasekáme na kousky a přidáme je do směsi spolu s nasekanou bílou čokoládou. Dobře propracujeme.

4

Těsto rozdělíme do 12 kopečků na pečícím papíře. Pečeme 16 – 20 minut.

5

Mezitím si připravíme polevu: smícháme citronovou šťávu a rozpuštěné zbylé máslo a postupně přidáváme cukr za stálého šlehání. Pokud už se vám zdá poleva dost hustá, přestaňte přidávat cukr.

6

Kopečky přelijeme polevou a podáváme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept