Tvarohový salát s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový salát s jablkem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6703 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Jablka |
100 g | Máslo pomazánkové s křenem |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 ks | Pórek |
100 g | Šunkový salám |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 206,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 218,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Paprika mletá sladká, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo pomazánkové s křenem, Pórek, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 30%, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový salát s jablkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané jablko, vejce uvařená natvrdo, šunkový salám a tvrdý sýr nakrájíme na kousíčky. |
2 | Na kolečka nakrájíme pórek a vše promícháme s tvarohem, křenovým máslem a dochutíme paprikou. |
3 | Podáváme vychlazený. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem a z pórku asi 2 cm ukrojíme.