Terstská hmota - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terstská hmota
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6750 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
40 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 610,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terstská hmota postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Zvolna do něj zašleháme cukr, lehce vmícháme mouku a nastrouhané mandle. |
2 | Nakonec krém zalijeme rozpuštěným máslem, opatrně jej zamícháme a naplníme do dortové formy. |
3 | Pečeme v mírné troubě a když dort vyběhne, dopékáme v teplé troubě. |