Marikla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marikla
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6856 |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
300 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 89,3mg |
Draslík | 372,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marikla postup přípravy receptu:
1 | Rozmícháme v hrnečku kvásek z droždí, cukru a trošky vody. Na teplém místě necháme vzejít. |
2 | Do misky dáme mouku, sůl, vejce a kvásek. Rozmícháme a dolijeme vodou, aby bylo těsto středně husté. Propracujeme a rozválíme na plát 1cm silný. |
3 | Hrníčkem vykrájíme kolečka, která dozlatova osmahneme na oleji. |
Poznámka
Hotová pomažeme máslem a posypeme cukrem.