Krém z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z husích jater
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7135 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 dl | Hovězí vývar základní |
3 ks | Hřebíček |
250 g | Játra husí |
150 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 733,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 150,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Játra husí, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Na lžíci másla osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme omytá játra, |
2 | sůl, koření, víno a vývar. Dusíme asi půl hodiny. |
3 | Studená játra prolisujeme nebo rozmixujeme a utřeme se změklým máslem. Ochutíme worcestrem a dosolíme. |