Pomazánka z husích jater s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z husích jater s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 7143 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 ks | Hřebíček |
100 ml | Husí sádlo |
1 ks | Játra husí |
60 g | Mandle |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 565,0mg |
Draslík | 454,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 9,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Husí sádlo, Játra husí, Mandle, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z husích jater s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Játra omyjeme a osušíme, protáhneme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, zapícháme do nich hřebíčky, osolíme, opepříme a zalijeme husím sádlem tak, aby byla celá ponořená. |
2 | Pomalu dusíme doměkka. |
3 | Studenou pomazánku mažeme na chléb. |