Fenyklový salát s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s olivami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7442 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
4 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
20 ks | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 344,7mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hořčice, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s olivami postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na kousky hlízy fenyklu a omyjeme. Ve vroucí vodě vaříme 15 minut doměkka a pak slijeme. |
2 | Na octovou zálivku vložíme všechny suroviny do sklenice se šroubovacím víčkem a zatřepeme s ní, aby se důkladně promíchaly. Zálivku dáme do lednice, aby zhoustla. |
3 | Fenykl rozložíme na servírovací tác, přelijeme zálivkou, ozdobíme olivami a podáváme. |