Hovězí dušené v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dušené v mrkvi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 7562 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Hovězí maso zadní |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 13,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí dušené v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso zbavené tuku a nakrájené na kostky lehce opečeme na oleji, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev a dusíme doměkka. Pokud chceme šťávu zahustit moukou, tak pak musíme pokrm ještě chvíli vařit. Solíme jen málo. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme vařené brambory.