Jednoduchý recept

Těšínská šípovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 760

Ingredience

10 g Cukr krupice
2 dl Mléko polotučné
40 g Mouka polohrubá
10 g Máslo čerstvé
50 g Šípky sušené
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 437kJ
18% Sacharidy 64 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 1 mg
18% Bílkoviny 10 g

Těšínská šípovka postup přípravy receptu:

1

Přes noc namočíme usušené šípky v půllitru vody.

2

Druhý den je v této vodě necháme povařit 15 minut. Prolisujeme je potom přes husté síto.

3

Do mléka vmícháme mouku a přilijeme do prolisované kaše. Osolíme a znovu povaříme.

4

Na závěr ji dochutíme cukrem.

5

Osmažíme na másle rohlík nebo žemle nakrájené na kostičky a podáváme s polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept