Sýrové kuličky z Čedaru a Nivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové kuličky z Čedaru a Nivy
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7650 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 ml | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
150 g | Sýr Čedar - tavený |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 74,9mg |
Draslík | 155,4mg |
Vláknina | 446,4mg |
Vitamín A | 95,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 150,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sýr Niva (Rokfór), Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Čedar - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové kuličky z Čedaru a Nivy postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj prolisované sýry. |
2 | Lžičkou namočenou v rozpáleném oleji vykrajujeme malé kousky a zlehka je obalujeme ve strouhance. |
3 | Smažíme ve vysoké vrstvě oleje asi 2 minuty bez obracení. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.