Těstoviny s mořskou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s mořskou směsí
Těstoviny s mořskou směsí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 7810 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
12 ks | Bazalka |
510 g | Hřebenatka |
510 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
125 ml | Protlak rajčatový |
370 g | Těstoviny konzumní |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 260,6mg |
Vláknina | 480,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hřebenatka, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s mořskou směsí postup přípravy receptu:
1 | Kartáčkem očistíme lastury a odstraníme nožem vlákna. Prasklé a otevřené lastury vyhodíme. Dáme je do hrnce s vínem a vodou. Asi 5 minut vaříme při vysoké teplotě, dokud se neotevřou. Hrncem zatřeseme. |
2 | Neotevřené lastury vyhodíme a maso vyndáme. |
3 | Krevety připravíme, odstraníme hlavu, krunýřek a končetiny. Vyřízneme černou žilku na hřbetě a omyjeme. |
4 | Uvaříme těstoviny. |
5 | Rozpálíme olej v pánvi a přidáme rajčatový protlak a víno. |
6 | Přivedeme k varu, přisypeme mušle a krevety a vaříme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví. |
7 | Promícháme v míse těstoviny s omáčkou a servírujeme na předehřátých talířích. |
8 | Ozdobíme bazalkou. |