Vegetariánské sendviče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vegetariánské sendviče
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7850 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Celer řapíkatý |
7 krajíc | Chléb toastový |
30 g | Cuketa |
30 g | Fenykl obecný |
1 polévková lžíce | Majonéza |
30 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Paprika červená |
10 g | Paprika žlutá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 744,9mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 284,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chléb toastový, Cuketa, Fenykl obecný, Majonéza, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vegetariánské sendviče postup přípravy receptu:
1 | Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Promícháme, vložíme do pánve se lžící oleje a podle chuti osolíme. Zahříváme cca půl minuty, jakmile bude zelenina vlažná, ochutíme majonézou. |
2 | Z toastového chleba vykrojíme 20 kotoučů o průměru cca 4,5cm a připravíme sendviče tak, že vždy dvě kolečka toastu spojíme zeleninovou směsí. |