Granita s citrónem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Granita s citrónem a bazalkou
Granita s citrónem a bazalkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7927 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
30 g | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
250 ml | Citronová šťáva |
82 g | Cukr moučkový |
60 ml | Limetková šťáva |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 208,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Limetková šťáva, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Granita s citrónem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni smícháme v hrnci bazalku s cukrem a vínem. Přivedeme za pravidelného míchání k varu a 3 minuty vaříme. |
2 | Poté přecedíme víno s cukrem a bazalkou a necháme vychladnout. Poté přimícháme šťávu z citrónu a limetky a citrónovou kůru. |
3 | Do mrazuvzdorné misky přelijeme směs a vložíme do mrazáku, než se začnou tvořit krystalky. |
4 | Poté led rozbijeme vidličkou a necháme dál mrazit. |
5 | Nakonec přelijeme do formičky na led a necháme úplně zmrznout. |