Sýrovo-rajčatové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo-rajčatové suflé
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7970 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
45 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata Cherry |
375 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
100 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 556,3mg |
Draslík | 421,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrovo-rajčatové suflé postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190C. |
2 | 4 menší zapékací misky vymažeme máslem a do každé nasypeme trochu nastrouhaného parmazánu. |
3 | V kastrůlku rozpustíme zbytek másla, nasypeme mouku a mícháme až vznikne hladká hmota. Odstavíme a vlijeme horkou smetanu. Ochutíme solí a pepřem, vrátíme na sporák a mícháme dokud se hmota nezačne vařit. |
4 | Znovu odstavíme a postupně vmícháme žloutky, nahrubo nastrouhaný čedar, hořčici a nakonec sníh ušlehaný z bílků. |
5 | Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek, poklademe rozpůlenými rajčátky, posypeme zbytkem parmazánu a pečeme cca 15min. Poté teplotu snížíme na 180C a pečeme dalších cca 5-10min až povrch zpevní. |
6 | Suflé podáváme horké. |