Plněné telecí srdce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné telecí srdce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8046 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
4 ks | Jalovec |
100 g | Klobása Dunajská |
0,5 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
500 g | Telecí srdce |
50 g | Tuk |
250 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 152,1mg |
Draslík | 394,8mg |
Vláknina | 971,8mg |
Vitamín A | 25,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Slanina vepřová, Telecí srdce, Tuk, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné telecí srdce postup přípravy receptu:
1 | Nařízneme několikrát nahoře telecí srdce. |
2 | Nakrájíme slaninu a klobásku, smícháme s citrónovou kůrou, solí, pepřem a jalovcem a touto směsí naplníme srdce. Kuchyňskou nití zašijeme kapsu. |
3 | Rozehřejeme tuk a nakrájenou cibuli osmahneme, vložíme srdce, podlijeme malým množství vody a dusíme 30 minut pod pokličkou. |
4 | Zaprášíme moukou, opražíme ji ve vydušené šťávě, přilijeme vodu a povaříme za stálého míchání. |
5 | Ochutíme a zjemníme zakysanou smetanou. |
Poznámka
K plněnému telecímu srdci podáváme ochucenou rýži pepřem a nakládané okurky.