Pražma s pórkem a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma s pórkem a mrkví
Pražma s pórkem a mrkví
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8105 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
6 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Omáčka sladkokyselá |
4 ks | Pórek |
800 g | Pražma |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 134,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 242,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka sladkokyselá, Pražma mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma s pórkem a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Pražmu i s kůží omyjeme, osušíme a odstraníme kůstky. Nakrájíme na kousky. |
2 | Mrkev očistíme a škrabkou nakrájíme na tenké plátky. Pórek nakrájíme na cca 15cm dlouhé nudličky a omyjeme. |
3 | Ve woku rozpálíme olej, rybu osmažíme pouze na straně s kůží a vyjmeme. |
4 | Do woku vložíme zeleninu a zprudka opečeme. Vmícháme protlak, rybí a sladkokyselou omáčku. Vrátíme zpět maso a promícháme. Na závěr přidáme najemno nasekané lístky koriandru. |
5 | Ihned horké podáváme. |