Brambory v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory v rajčatové omáčce
Brambory v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8156 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
1 hrst | Celer - nať |
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 123g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká T 650, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Připravíme jíšku z mouky a tuku. Rozředíme ji rajčatovou šťávou. Přidáme cukr, sůl a povaříme. |
2 | Přidáme oloupané a nakrájené brambory, nakrájené lístky celeru a necháme přejít 2x varem. |
3 | Na talířích posypeme osmahnutou cibulkou. |
4 | Můžeme podávat s klobásou či párkem. |