Krůtí kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí kari
Krůtí kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8778 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
9 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Kari pasta |
600 g | Krůtí prsa |
2 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
2 polévková lžíce | Směs pěti vůní |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 582,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 807,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová šťáva, Krůtí prsa, Olej sezamový, Omáčka rybí, Paprika červená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Limetka kafrová, Olej chilli, Omáčka sójová, Směs pěti vůní, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí kari postup přípravy receptu:
1 | Papriky, zelené i červené chilli papričky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a vše nakrájíme na nudličky. |
2 | Krůtí prsa omyjeme a rovněž nakrájíme na nudličky. |
3 | Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a maso orestujeme. Přidáme papriky a chilli papričky, zalijeme vývarem, ochutíme rybí a sójovou omáčkou. |
4 | Listy kafirové limety omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Přidáme společně s citronovou šťávou k masu a prohříváme cca 10min na mírném ohni. |
Poznámka
Pokrm podáváme teplý např. s aromatickou rýží.