Plísňové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plísňové máslo
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8843 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
250 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
125 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 422,1mg |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 34,5mg |
Vláknina | 106,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plísňové máslo postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. |
2 | Zabalíme do fólie nebo alobalu, vytvarujeme váleček a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce. |
3 | Mezi podáváním uchováme v lednici. |
4 | Servírujeme nakrájené na plátky. Vhodné zejména ke grilovanému masu nebo mořským plodům. |