Šči z kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šči z kysaného zelí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8984 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zelenina kořenová |
0,1 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 41,7mg |
Draslík | 325,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí maso přední, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šči z kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso uvaříme s očištěnou kořenovou zeleninou doměkka. |
2 | Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí, bobkový list, opepříme a dusíme. Potom přidáme na kousky nakrájené vařené maso a zalijeme vývarem. Nakonec přidáme okurku nakrájenou na delší kousky. |
3 | Bobkový list z polévky vyjmeme. |