Bosenský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bosenský salát
Recept
Bosenský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9177 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 g | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
200 g | Okurka salátová |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 652kJ
2% Sacharidy 9 g
15% Tuky 11 g
10% Sodík 201 mg
15% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 248,1mg |
Draslík | 290,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Okurka salátová, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Bosenský salát postup přípravy receptu:
1 | Omytou okurku, natvrdo vařená vejce a oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky a osolíme. |
2 | Vše zakapeme olejem, citronovou šťávou (nebo octem) a lehce promícháme. |
3 | Salát podáváme dobře vychlazený. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.