Bulharská játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulharská játra
Bulharská játra
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9217 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Játra vepřová |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
100 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 102,3mg |
Draslík | 220,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulharská játra postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na kostky a nasucho opečeme. Podlijeme vodou (nebo vývarem) a krátce podusíme. |
2 | Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dodusíme. Hotová játra osolíme a přidáme kousek másla. |
3 | Pokrm promícháme s nasekanou petrželkou. |