Játra s majoránkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra s majoránkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9264 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Játra telecí |
1 špetka | Majoránka |
40 g | Olej stolní |
2 ks | Rajčata |
20 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 542kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 25 g
7% Sodík 150 mg
39% Bílkoviny 22 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 345,2mg |
Draslík | 528,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra telecí, Majoránka, Olej stolní, Rajčata, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Játra s majoránkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky jater na okraji nařízneme, potřeme utřeným česnekem, posypeme majoránkou a mírně osolíme. |
2 | Obalujeme ve strouhance a pečeme na oleji. |
3 | Při podávání zdobíme každou porci na plátky nakrájeným rajčatem. |